Vanilinis ryžių pudingas su razinomis

2012-05-30 13:18 autorius , palikite atsiliepimą

Ryžių pudingas tai ir puikus desertas, ir fantastiškas pusrytis arba vakarienė, kaip jums labiau patinka, o ir pagaminti jį nėra ką. Nepakartojamas tiek šiltas, tiek šaltas. Idėją pudingui gavau iš anksčiau rodytos laidos „Beatos virtuvė“.

Reikės:

6 VŠ ryžių (geriausia kuo labiau krakmolingų, jei neturit issiversit ir su turimais, tik neplaukit prieš verdant)

~ 0, 5 l pieno,

~ 1 VŠ cukraus,

šiek tiek druskos,

0,5 vanilės lazdelės,

saujos razinų.

Gaminame:

Ryžius užpilame vandeniu, svarbu, kad apsemtų ryžius, bet daug nereikia. Verdam kol ryžiai lengvai apverda, per tą laiką turi išgaruot vanduo, jei matom, kad vandens mažai – įpilam dar šiek tiek. Apvirus ryžiams pilame pieno, kažkur 1  – 1,5 cm virš ryžių ir verdame, kol ryžiai išverda ir beveik suverda, jei reikia, dar pilam pieno. Svarbu virti ant mažos kaitros ir vis pamaišyti, kad baigiant virti – neprisviltų. Pabaigai sudedame plikytas, mirkytas razinas ir paskutinėjame vanilės lazdelės vidinės dalies, pilame šlakelį pieno ir dar kelias minutes paverdame.

Valgyti galima pagardinus mėgstama uogiene.

Skanaus!

Šaltinis: čia.

Tags: ,

Kategorijos: Desertai, Receptai, Vaikams

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *