Pomidorų sultys

2012-08-17 21:07 autorius , palikite atsiliepimą
Print Friendly

Buvau suabejojus ar dėtį šį receptą, juk jis toks paprastas ir kas nemoka pasidaryt pomidorų sulčių žiemai. Bet kad jau šis tinklalapis yra visų pirma mano pačios užrašinė, taigi pasidariau sulčių ir užsirašiau, jei kada pamirščiau ar mano zuikutei reikėtų, jei dar tokie tinklalapiai bus…

Reikės:

pomidorų,

druskos (~ 5 g litrui sulčių),

stiklainių,

dangtelių.

Gaminame:

Gerai sunokusius pomidorus supjaustome kaip galima smulkiau.

Sudedame pjaustytus pomidorus į puodą ir verdame, kol atsiranda sulčių.

Nukošiame sultis ir pomidorus per kiaurasamtį, pertriname likusias sveikas pomidorų dalis.

Atsiradusias sultis dar kartą užviriname, gardiname druska.

Supilstome į paruoštus konsvervavimui stiklainius ir užsukame dangteliais.

Sultys būna tirštokos, bet tokių jų maistinė vertė didesnė.

Skanaus!

 

Tags:

Kategorijos: ,

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *