Kepti žiediniai kopūstai su džiuvėsėliais ir sūriu

2012-06-22 9:27 autorius 76 Comments

Šis žiedinių kopūstų kepimo būdas – senas mamos receptas, bet toks geras, kad į užmaršties stalčių nenukeliavo. Čia tik vienas iš kepimo būdų, sakyčiau  – klasikinis. Man labai patinka.  Tinka visur, kaip nuostabus užkandis, kaip garnyras. Valgome vienus, su padažais, su salotomis ir kaip tik sugalvojame.

Reikės:

1 gūžės žiedinio kopūsto,

3 VŠ maltų džiuvėsėlių,

galabėlio sviesto kepimui (jokiu būdu ne aliejaus),

druskos,

tarkuoto parmezano (labai tinka ir Džiugas).

Gaminame:

Kopūstui nupjauname kotą, žiedynus išskirstome, nuplauname.

Apverdame pasūdytame vandenyje ~ 2 min. (Palaukiam kol užverda ir tada imam skaičiuoti 2 min.)

Nupilam vandenį ir gerai nugariname, kitaip ne keps, o – virs.

Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto, išlydome. Sudedame apvirtus žiedinius kopūstus. Pakepame, kol gražiai parausta.

Barstome džiuvėsėlius, išmaišome ir dar minutėlę pakepame. Jei reikia dedame dar sviesto.

Barstome tarkuotu Džiugu ir patiekiame.

Skanaus!

Tags: ,

Kategorijos: Greitai paruošiama, Mamos virtuvė, Pietums, Receptai, Užkandžiai, Vaikams

Atsakymai į “Kepti žiediniai kopūstai su džiuvėsėliais ir sūriu”: 76

  1. Lina parašė:

    Tai labai skanus taip paruosti ziediniai kopustai.Aciu uz recepta.

  2. 3sarcastically parašė:

    1transatlantic

  3. resorts online casino bonus codes https://1freeslotscasino.com/

  4. online casino for real money no deposit https://casino8online.com/

  5. datingnow life parašė:

    best dating online sites https://zonlinedating.com/

  6. paper writing services for college students https://sociologypapershelp.com/

  7. writing services for college papers https://cheapcustompaper.org/

  8. how to find someone to write my paper https://writingpaperservice.net/

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.