Pita arba Arabiška pita

2012-05-24 21:34 autorius

5 nuostabioms, minkštutėms pitoms

Reikės:

~ 150 – 160 g. miltų,

pusės pakelio sausų mielių,

100 ml šilto vandens,

2 VŠ alyvuogių aliejaus,

šiek tiek mažiau nei trečdalio AŠ druskos.

Gaminame:

Iš nurodytų produktų užminkome tešlą, tešla turi būti minkšta ir elastinga, nelimpanti prie rankų. Ją pridengiame ir paliekame 2 val. kilti. Pakilusią tešlą padalijame į 5 dalis ir iškočiojame 5 apvalius blynus (3 – 5 mm storio).

Paliekame 15 min. kilti.  Kepame iki  220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 8 min. Kepdamos pitos smarkiai išsipučia ir lieka tuščiavidūrės.

Laikome sudėtas vieną ant kitos ir apklotas rankšluosčiu.

Skanaus!

Šaltinis: žurnalas „Moters savaitgalio virtuvė“ tema  – Duona ir aptepai.

Tags: ,

Kategorijos: Receptai

Atsakymai į “Pita arba Arabiška pita”: 63

  1. 2ecological parašė:

    3adviser

  2. 1absolution parašė:

    3threads

  3. buy us vpn parašė:

    best vpn service lifehacker https://shiva-vpn.com/

  4. dating personals parašė:

    european singles dating sites https://speedatingwebsites.com/

  5. dating guide parašė:

    dating sites that are totally free https://zonlinedating.com/

  6. gay chub chat parašė:

    gay chat room ontario ca https://newgaychat.com/