Mėsa naminiam kebabui (šavarmai)

2012-05-02 20:09 autorius , palikite atsiliepimą

Šavarmą (šavarma dėl to, kad kebabas yra gaminamas tik iš avienos, ir jokiu būdu nemaltos, o tai, kas pas mus dedama į lavašus vadinama šavarma), pasidaryti lengva, kai kalba eina apie daržoves ar padažus. Sunkiau su mėsa. Vis dar ieškau mėsos paruošimo recepto. Šis, kurį noriu pasiūlyti irgi labai geras, man tinka nes paprastas ir greitas, bet vis tiek įdomūs ir kiti variantai. Jei žinote, prašau, pasidalinkite. Ypač įdomus – nemaltos mėsos variantas.

Reikės:

250 g kiaulienos faršo,

250 g. jautienos faršo,

1 obuolio,

1/2 šviežio batono trupinių,

druskos,

pipirų,

jei gamint kuo labiau rytietiškai – maltos kalendros, kumino ir tt..

jei lietuviškai – mėgiamų mėsos prieskonių

bambukinių iešmelių (nebūtinai).

Gaminame:

Į faršą suberiame batono trupinius (viduriuką, be plutelės suplėšom smukiais gabalėliais), smulkia tarka sutarkuojame obuolį, beriame druskos, pipirų ir prieskonius. Masę gerai išminkome. Jei esat tinginiai, kaip aš, viską subėrę į dubenį imat blenderį (trintuvą) ir sutrinat, ir greit ir gerai.

Mėsos mase aplipinat išmelius. Jei imsit bambukinius – juos prieš tai pamirkykit vandenyje (~ 0,5 val.). Jei imat metalinius – tiesiog aplipinat mėsa.

Jei namie nėra nei tokių, nei tokių – nenusimenat. Bandžiau, gaunasi, garantuotas variantas- iš mėsos privoliojam rulonėlių piršto storio, ilgis pagal kepimo skardą. Šiuos rulonėlius sudedu ant skardos, kurioje priglamžau folijos. Variantas – liuks, nereikės net skardos plauti, viskas liks ant folijos, o mėsos rulonelius lengva apversti ir puikai apkepa.

Šiandien naudojau metalinius išmelius, bet daugiau nenaudosiu. Apversti mėsos negalėjau, apkepė viena pusė, o skarda po apačia pilna taukų ir skysčio iš mėsos. Ir toliau naudosiu variantą trečią – jokių iešmelių, folinės grotelės (ši idėja Beatos iš  „Beatos virtuvė“).  Rezultas tas pats, o vietoj skardų grandymo, geriau skirsiu tą laiką dukriukui.

Gaminam toliau.

Mėsą kepam naudodami grilio funkciją, jei tokios nėra – ne bėda, gal ilgiau užtruks, bet tik tiek, iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitaitėje. Kol mėsa gražiai apkepa.

Skanaus!

Šaltinis, čia.

Tags: , , , ,

Kategorijos: Greitai paruošiama, Mėsos patiekalai, Receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *