Konservuoti agurkai pagal Kristiną

2012-08-27 18:31 autorius , palikite atsiliepimą

Kai mano draugė Kristina pasigyrė, kad iš sesers ar pusseserės gavo gerų konservavimo receptų tuoj pat jų pasiprašiau. Vienas labai sudomino – agurkams, pomidorams. Tai jo ir imiausi. Nusipirkau tokių skanių agurkų, kad norėjosi būtinai, ką nors iš jų pasidaryt. Kaip visuomet būtinai dariau aštrius /aitrius dėjau po pusę aitriosios paprikos vienam stiklainiukui.

Reikės:

agurkų,nuplautų, nupjaustytom uodegėlėm ir viršūnėlėm,

stiklainių, dangtelių paruoštų konservavimui.

Marinatui:

1 L vandens

200 ml acto,

3 VŠ cukraus,

2 VŠ druskos,

krapų, kvapių pipirų, lauro lapų.

Gaminame:

Agurkai, aitriosios paprikos, kapai, kvapieji pipirai, laurai sudedami į stiklainius, užpilami verdančiu vandeniu. Stiklainiai pridengiami dangteliais.Palaikoma ~ 10 – 15 min. arba, kol ranka nedega nupilt skystį.

Skystis nuo agurkų supilamas į puodą ir verdamas marinatas. Verdančiu marinatu užpilame agrukus. Pridengiame dangteliais.

Stiklainiai statomi į puodą, užpilami karštu (panašios temperatūros vandeniu, kad stiklainiai nesprogtų) irkaitinami vidutinėje temperatūroje ~ 15 min.

Išėmus stiklainius dangteliai užsukami.

Stiklainiai apverčiami, šiltai apklojami ir paliekami atvėsti.

Skanaus!

Tags:

Kategorijos: Konservavimas, Receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *