Bulviniai vėdarai
2012-09-23 10:52Aną dieną užsinorėjau vėdarų, taip labai labai, kad lėkiau pirkti bulvių ir žarnų. Kiekvieną kartą pagaminus vėdarus, vėl juos kepti norą palieku ilgam…
Paslaptis, kodėl ilgam – žarnos. Baisiai jau nemalonus reikalas. Man užaugusiai kaime, kur tėvai augino ir skerdė kiaules, neturėtų taip būti. Kažkaip nepamenu, kad žarnų tvarkymas būtų buvęs toooks nemalonus ar toooks „kvapnus“. Gal namuose auginti paršeliai kitokie? …
Pamenu pirmą kartą, jau ilgą laiką gyvenus mieste, pirkau žarnas, tiems patiems vėdarams ir šiandien pamenu, kaip išpakavusi žarnas nustebau. Tiesiog negalėjau patikėti tuo ką matau ir šiandien nesuprantu, kaip galima pardavinėti iki galo neišvalytas žarnytes? Kažkoks siaubas, kol paruoši jas vėdarams, dingsta visi norai jas valgyti…
Na, pradėjau čia, aš ne kaip, bet aną dieną ruošdama vėdarus, valydama žarnas galvojau, kaip jas paruošti niekad to nemačiusiam miesto vaikui… neturiu atsakymo… O
jei turit tuos vėdarus, kur sukimšti, tai pasigaminti juos vienas juokas.
Reikės:
bulvių,
rukytų lašinukų gero bryzo (nepagailėti, kitaip bus sausas vėdaras)
svogūno galvos,
morkos jei patinka,
pieno (litrui tarkių -nedidelė stiklinė),
žarnų (jei nenorit gadinti apetito ruošdamos – geriau plonųjų).
Gaminame:
Bulves sutarkuojame.
Lašinukus supjaustome, pakepame, kol lieka spirgučiai, išsiskiria daug riebalų.
Pieną užvedame verdančiu užilame bulvių tarkius. Išmaišome.
Baigiant spirginti lašinukus sudedame smukintą svogūną, tarkuotą morką ir pakepame, kol suminkštėja. Baigus kepti supilame į tarkius.
Išmaišome. Beriame pipirų, galima mairūno. Druskos neberiu, nes lašinukai būna sūrūs.
Į paruoštas žarnas (gerai išvalytas, išplautas, numirkytas druskos suryme) šaukštu krečiame tarkius, kietai neprikemšame, kad kepant žarnos nesprogtų. Prieš kemšant ir baigiant nepamiršti užrišti žarnos galų.
Kepame riebalais pateptoje orkaitėje 150 – 180 laipsnių temperatūroje.
Po 5 – 10 min. kepimo žarnos subadome adata, kad nesprogtų, gerai būna kepant viršų palaistyti riebalais. Jei reika apversti. Kepimo laikas priklauso nuo žarnos storumo, nuo 30 min. iki 1 val.
Skanaus!
Spirgučius su morkomis ir svogūnais,
Tags: bulvėsKategorijos: Bulvių valgiai, Receptai
battle slots download https://freeonlneslotmachine.com/
gladiator slots https://candylandslotmachine.com/
ceaser slots https://pennyslotmachines.org/
office mailbox slots https://slotmachinesforum.net/
vegas world slots https://slot-machine-sale.com/
free slots no download https://beat-slot-machines.com/
i won $4 at penny slots https://download-slot-machines.com/
bier haus slots https://411slotmachine.com/
free casino slots games https://slotmachinegameinfo.com/
best dissertation help service https://buydissertationhelp.com/
help dissertation https://dissertationwriting-service.com/
master dissertation writing services https://help-with-dissertations.com/
help with dissertation https://helpon-doctoral-dissertations.net/
2established
chicago illinois dissertation help https://professionaldissertationwriting.org/
dissertation paper writing service https://professionaldissertationwriting.com/
writing paper help https://helpwithdissertationwritinglondon.com/
dissertation help in delhi https://dissertationwritingcenter.com/
writing https://accountingdissertationhelp.com/
acknowledgements dissertation https://examplesofdissertation.com/
writing editing service https://bestdissertationwritingservice.net/
writing methodology for dissertation https://customdissertationwritinghelp.com/
disertation https://dissertationhelpspecialist.com/
dissertation defense questions https://customthesiswritingservices.com/