Bulviniai lietiniai su kraujinės dešros įdaru arba net mažosios nevalgiukės pripažinti blynai…

2012-07-05 14:01 autorius , palikite atsiliepimą

Šie lietiniai tokie nuostabūs, kad mūsų šeimoje jie nusileidžia tik rusiškiems blynams. Nuostabūs ir patys lietiniai, ir kartu su įdaru. Puikūs blynai, greit ir lengvai pagaminami. Kiekvieną kartą valgydama jais žaviuosi. Smagiausia tai, kad mažoji juos šveičia, net gražu žiūrėti. Vienas lietinis su įdaru – jai kaip tik, smagumėlis…

Reikės:

6 lietiniams:

50 – 80 g. virtų bulvių (2 mažos bulvytės),

3 kiaušinių,

250 ml pieno,

2 VŠ aliejaus,

50 g. miltų (gali reikės trupučio daugiau)

druskos, pipirų, muškato.

Įdarui:

~ 200 g. kraujinės dešros,

svogūno galvos,

1 VŠ grietinės,

1/2 AŠ garstyčių,

aliejaus kepimui.

Gaminame:

 Lietinius:

Bulves sutriname iki košės arba sumalame su trintuvu (blenderiu), svarbu, kad neliktų gumulėlių.

Mušame kiaušinius, dedame miltus išmaišome. Pilame pieną, aliejų vėl viską gerai išmaišome iki vienalytės masės (man patogiausia su elektriniu plaktuvu viską sudėjus išplakt). Lietinių tešlą gardiname druska, pipirais, muškatu. Svarbu, kaip ir visiems lietiniams, kad masė būtų vienalytė.

Paliekame tešlą bręsti, darome įdarą.

Iš lietinių tešlos kepame plonus lietinius. Šie lietiniai su pienu ir bulvėmis, tai šiek tiek raustels, bent jau viena pusė. Nesibaiminkit, tikrai labai skanu ir svarbu nesudegint.Kepti vidutinėje kaitroje.

Įdaras:

Svogūną supjaustome smulkiai, kraujinę dešrą supjaustome griežinėliais.

Į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus dedame svogūną ir pakepiname, kol suminkštėja ir lieka skaidrūs, dedame pjaustytą kraujinę dešrą ir dar pakepiname, kol dešra pasileidžia. Jei reikia dedame dar šiek tiek aliejaus, tik nereikia, kad viskas plauktų, vos vos.

Pabaigai viską gardiname grietine ir garstyčiomis.Išmaišome.

Blynus:

Į lietinio vidurį dedame gerą šaukštą įdaro, ir gražiai užlankstome, mėgstamu būdu.

Nesu riebių blynų mėgėja, todėl prieš valgant blynus pašildau sausoje arba vos aliejumi pateptoje keptuvėje. Šildau vidutinėje ar net mažesnėje už vidutinę kaitroje.

Valgyt su salotomis arba tiesiog su grietine.

Skanaus!

Idėja: čia.

 

 

Tags: , , , , ,

Kategorijos: Bulvių valgiai, Greitai paruošiama, Pietums, Receptai, Vaikams

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *