Plovas su kopūstais arba plovas kitaip….
2012-04-27 10:35Šis plovas – senas mano mamos receptas. Paprastas, neįmantrus, bet labai skanus ir svarbiausia – nepabostantis.
Reikės:
~ 0,5 kg mėsos,
~ 0,5 kg kopūsto,
1- 2 morkų,
4 – 5 svogūnų galvų,
2 puodelių (stiklinių) ryžių
druskos,
mėgstamų prieskonių,
šlakelio aliejaus kepimui
Gaminame:
Svogūnus supjaustome griežinėliais ir apkepiname, kol lieka skaidrūs. Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais, apkepiname keptuvėje su mėgstamais prieskoniais, pabaigai sudedame svogūnus. Ryžius nuplauname ir užpilame šaltu vandeniu ir užkaičiam. Vandens pilti, tiek, kiek pilam virti ryžiams, gal šiek tiek daugiau. Vandeniui užvirus sudedame stambiai pjaustytus kopūstus (jei nenorite aitroko kopūsų skonio, juos supjaustę nuplikykite verdančiu vandeliu, palaikykite kelias minutes ir nuspauskite) ir burokine tarka tarkuotas morkas. Truputį pavirus, kai kopūstai lieka skaidresni sudedame mėsą ir svogūnus. Verdant pamaišome. Baigiant virti ryžiams išsitroškina ir kopūstai, ir morkos ir mėsa. Pabaigai paskaniname pomidorų padažu.
Skanaus!
[nggallery id=7]
Tags: kiauliena, kopūstai, mėsa, morkos, ryžiai
Kategorijos: Mėsos patiekalai, Pietums, Receptai