Pita arba Arabiška pita
2012-05-24 21:345 nuostabioms, minkštutėms pitoms
Reikės:
~ 150 – 160 g. miltų,
pusės pakelio sausų mielių,
100 ml šilto vandens,
2 VŠ alyvuogių aliejaus,
šiek tiek mažiau nei trečdalio AŠ druskos.
Gaminame:
Iš nurodytų produktų užminkome tešlą, tešla turi būti minkšta ir elastinga, nelimpanti prie rankų. Ją pridengiame ir paliekame 2 val. kilti. Pakilusią tešlą padalijame į 5 dalis ir iškočiojame 5 apvalius blynus (3 – 5 mm storio).
Paliekame 15 min. kilti. Kepame iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 8 min. Kepdamos pitos smarkiai išsipučia ir lieka tuščiavidūrės.
Laikome sudėtas vieną ant kitos ir apklotas rankšluosčiu.
Skanaus!
Šaltinis: žurnalas „Moters savaitgalio virtuvė” tema – Duona ir aptepai.
Tags: miltai, pitaKategorijos: Receptai