Burokėlių troškinys su pupelemis arba dar vienas atsargų žiemai receptas

2012-09-17 10:17 autorius

Visokie tokie troškiniai mūsų šeimoje vadinami makalošėm ir per daug metų jau praėję atrankas gaminami tik keli. Tai grybų su ryžiais, ši – burokėlių ir dar kelios daržovių. Visos kitos jau gavę makalošių vardus ir daugiau negaminamos. Šis reptas taip pat kažkada rastas supermamose.

Reikės:

2 kg virtų burokėlių, sutarkuotų burokine tarka,

0,5 kg virtų pupelių,

300 g morkų,

300 g svogūnų,

1 stiklinė pomidorų padažo,

1  stiklinė aliejaus,

druskos, pipirų, lauro lapų,

stiklainių ir dangtelių paruoštų konservavimui.

Gaminame:

Puode apkepiname aliejuje tarkuotas morkas ir smulkintus svogūnus.

Apkepus morkoms ir svogūnams sudedame visas sudedamąsias dalis ir troškiname 45 min. nedidelėje kaitroje, pamaišant.

Baigiant gardiname druska, pipirais.

Karštas troškinys sukrečiamas į stiklainius ir užsukamas dangteliais. Laikyti vėsiai.

Skanaus!

Tags: , , ,

Kategorijos: Konservavimas, Receptai

Komentarai uždrausti.