Mamos meduolis
2012-05-25 20:242 stiklinių miltų,
3 VŠ medaus (tikro ar dirbtinio),
200 g. sviesto,
1 stiklinės cukraus,
2 VŠ grietinės,
0,5 AŠ sodos
maltų meduolio prieskonių (gvazdinkėlių, cinamono, kvepiančių pipirų, muskato riešuto).
Gaminame:
Į keptuvę sudedame cukrų ir ant silpnos kaitos kaitiname, kol cukrus ištirpsta ir paruduoja, tada sudedame medų, paskui dedame ištirpinti sviestą. Į tirpinį sudedame sodą, ją prieš tai nugesinę grietinėje. Viską gerai išmaišome ir palaukiame kol atvės. Atvėsus mušame kiaušinius: po vieną ir vis gerai gerai išplakame. Pabaigai sudedame miltus gerai išmaišome.
Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 20 min.
Tags: kiaušiniai, medus, miltai
Kategorijos: Desertai, Mamos virtuvė, Receptai