Cukinijų traškučiai arba nuostabus, aitrus, cukinijų užkandis….
2012-07-08 10:42Paprastas, greitas ir labai skanus užkandis. Kai užmačiau šį receptą Vilmos bloge, supratau- noriu, būtinai bandysiu ir štai, atsirado proga, cukinijos pavidalu šaldytuve. Noras kilo dar ir todėl, kad visi produktai mūsų mėgstami, o ypač – Džiugas ir čiliukai. Išbandžiau ir nusprendėm, kad dabar jau kepsim ir kepsim, kol pabos. Skanu, tikrai skanu.
30 jaunos cukinijos griežinėlių reikės:
6 VŠ maltų džiuvėsėlių,
6 VŠ tarkuoto Džiugo,
druskos, raudonos paprikos miltelių, čili pipirų dribsnių (prieskonius galima dėti mėgiamus, nebūtinai šiuos).
šlakelio pieno (~100 ml).
Gaminame:
Cukiniją supjaustome plonais griežinėliais.
Džiuvėsius sumaišome su Džiugu ir prieskoniais.
Cukinijos griežinėlius mirkome piene, apvoliojame džiuvėselių ir Džiugo mišinyje.
Sudedame ant kepimo popieriumi ištietos skardos ir kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~20 min.
Skanaus!
Tags: cukinija, Džiugas, malti džiuvėsėliaiKategorijos: Greitai paruošiama, Receptai, Užkandžiai