Virti burokėlių ir rūgštynių lapai: sriubai arba šaltibarščiams

2012-07-04 9:28 autorius , palikite atsiliepimą
Print Friendly, PDF & Email

Nuostabus mamos receptas. Paparastas paprastas, bet koks nuostabus. Kaip gera kai turi šaldytuve, reikia – naudoji  sriubai, reikia – šaltibarščiams. Šis receptas skirtas greitam naudojimui. Žiemai burokėlių lapai ruošiami kitaip. Būtinai juos aprašysiu.

Reikės:

Šviežių burokėlių lapelių su koteliais,

šviežių rūgštynių.

Gaminame:

Burokelių ir rūgštynių lapelius nuplauname. Burokėlių kotelius supjaustome labai smulkiai, lapelius ir rūgštynes supjaustome stambiau.

Užverdame vandenį (nepilame labai daug, verdant daržovių sumažėja), sudedame pjaustytus burokėlių kotelius ir lapus paverdame 5 min.

Sudedame pjaustytas rūgštynes ir paverdame dar 2 min.

Supilame į stiklainiukus ir užsukame.

Laikyti šaltai.

 

 

Tags: ,

Kategorijos: , ,

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *