Virti burokėlių ir rūgštynių lapai: sriubai arba šaltibarščiams
2012-07-04 9:28Nuostabus mamos receptas. Paparastas paprastas, bet koks nuostabus. Kaip gera kai turi šaldytuve, reikia – naudoji sriubai, reikia – šaltibarščiams. Šis receptas skirtas greitam naudojimui. Žiemai burokėlių lapai ruošiami kitaip. Būtinai juos aprašysiu.
Reikės:
Šviežių burokėlių lapelių su koteliais,
šviežių rūgštynių.
Gaminame:
Burokelių ir rūgštynių lapelius nuplauname. Burokėlių kotelius supjaustome labai smulkiai, lapelius ir rūgštynes supjaustome stambiau.
Užverdame vandenį (nepilame labai daug, verdant daržovių sumažėja), sudedame pjaustytus burokėlių kotelius ir lapus paverdame 5 min.
Sudedame pjaustytas rūgštynes ir paverdame dar 2 min.
Supilame į stiklainiukus ir užsukame.
Laikyti šaltai.
Tags: burokėliai, rūgštynės
Kategorijos: Konservavimas, Mamos virtuvė, Receptai