Plovas su kopūstais arba plovas kitaip….

2012-04-27 10:35 autorius , palikite atsiliepimą

Šis plovas – senas mano mamos receptas. Paprastas, neįmantrus, bet labai skanus ir svarbiausia – nepabostantis.

Reikės:

~ 0,5 kg mėsos,

~ 0,5 kg kopūsto,

1- 2 morkų,

4 – 5 svogūnų galvų,

2 puodelių (stiklinių) ryžių

druskos,

mėgstamų prieskonių,

šlakelio aliejaus kepimui

Gaminame:

Svogūnus supjaustome griežinėliais ir apkepiname, kol lieka skaidrūs. Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais, apkepiname keptuvėje su mėgstamais prieskoniais, pabaigai sudedame svogūnus. Ryžius nuplauname ir užpilame šaltu vandeniu ir užkaičiam. Vandens pilti, tiek, kiek pilam virti ryžiams, gal šiek tiek daugiau. Vandeniui užvirus  sudedame stambiai pjaustytus kopūstus (jei nenorite aitroko kopūsų skonio, juos supjaustę nuplikykite verdančiu vandeliu, palaikykite kelias minutes ir nuspauskite) ir burokine tarka tarkuotas morkas.  Truputį pavirus, kai kopūstai lieka skaidresni sudedame mėsą ir svogūnus. Verdant pamaišome. Baigiant virti ryžiams išsitroškina ir kopūstai, ir morkos ir mėsa. Pabaigai paskaniname pomidorų padažu.

Skanaus!

 [nggallery id=7]

 

Tags: , , , ,

Kategorijos: Mėsos patiekalai, Pietums, Receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *