Konservuoti pomidorai

2012-08-14 10:55 autorius

Per ilgą laiką mūsų šeimoje nusistovėjo konservavimo receptai. Atsisijojo nelabai mėgiami ir dabar darau tik taip ir tai ką valgo mano šeima. Pomidorus konservuoju dviem būdais arba savo sultyse arba šiuo receptu. Nuostabūs abu, bet čia jau skonio reikalas.

Reikės:

Smulkių pomidorų, lauro lapų, kvepainčių pipirų.

Marinatui:

Litrui vandens – 2 VŠ druskos, 2 VŠ cukraus.

Gaminame:

Pomidorus nuplauname, sudedame į konservavimui paruoštus stiklainius ir dangtelius. Dangtelius paruošti paparasta. Jei dangteliai nauji – užtenka tik palaikyti verdančiame vandenyje, jei nauadoti – tada pakaitintus verdančiame vandenyje reikia išvalyti su spirituota ar degtinėje mirkyta vata.

Užpilame juos verdančiu vandeniu, pridengiame dangteliu. Palaikome ~ 10 min. (Laikau, kol stiklainį galima paimt į rankas ir nenusideginus nupilt vandenį).

Skystį nupilame į puodą, jį vėl užverdame ir vėl užpilame pomidorus. Vėl palaikome ~ 10 min. užpiltus ir nupilame į puodą.

Dar kartą užverdame skystį, tik šį kartą sudedame druską ir cukrų.

Marinatu užpilame pomidorus. Stiklainius užsukame dangteliais.

Skanaus!

 

Tags: , ,

Kategorijos: Konservavimas, Receptai

Atsakymai į “Konservuoti pomidorai”: 55

  1. 1distilled parašė:

    3motivation

  2. 1immobility parašė:

    2flowery

  3. writing papers parašė:

    doctoral dissertation help reference https://writing-a-dissertation.net/

  4. live casino online parašė:

    best online casino welcome bonus https://casino8online.com/

  5. gay dating sites black dating white https://gayedating.com/