Konservuoti pomidorai savose sultyse

2012-08-27 18:09 autorius , palikite atsiliepimą

1 L stiklainiui reikės:

650 g. kietesnių mažesnių pomidorų,

450 g. sunokusių pomidorų – sultims,

druskos (1 L – 1 VŠ druskos), kvapiųjų pipirų, lauro lap0,

stiklainių, dangtelių paruoštų konservavimui.

Gaminame:

Pomidorai skirti konservavimui nuplaunami.

Mažieji, kietesni sudedami į konservavimui skirtus stiklainius.

Iš sunokusių pomidorų ruošiamos pomidorų sultys. Kaip daryti rašiau anksčiau.

Pomidorai stiklainiuose užpilami verdančiomis sultimis, uždengiami dangteliais.

Stiklainiai statomi į puodą, užpilami karštu (panašios temperatūros vandeniu, kad stiklainiai nesprogtų) irkaitinami vidutinėje temperatūroje ~ 10- 15 min.

Išėmus stiklainius dangteliai užsukami.

Stiklainiai apverčiami, šiltai apklojami ir paliekami atvėsti.

Skanaus!

 

 

 

Tags:

Kategorijos: Konservavimas, Receptai, Uncategorized

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *