Keptų bulvių ežiukai arba vyriškas variantas…
2012-05-13 10:07Šis bulvių kepimo variantas, dar vienas nuostabus būdas sužavėti vaikus, pamaloninti save, maloniai nustebinti antrąją pusę. Neliks nė vieno abejingo. Beje, vyrišku variantu pavadinau, nes įkvėpusio šaltinio autorius – vyras. Ir gražu ( šviežios bulvės būtų gražiau), ir skanu, pasaka, liežuvį nuryt galima…
Reikės:
8 bulvių,
~ 80 g. sviesto,
česnako miltelių,
druskos,
pipirų,
čiobrelių,
3- 4 VŠ alyvuogių aliejaus skardai patepti.
Gaminame:
Nuskustas bulves įpjaunam 2 -3 mm storio juostelėmis, taip visą bulvę ir supjaustom, padarom ežiuką, tik iki galo perpjauti nereikia, palikt reikia 0,5 – 1 cm. nuo apačios. Ištirpinam sviestą, į sviestą beriam prieskonius. Imam virtuvinį teptuką, mirkome prieskonių svieste ir sutepam kiekvieną bulvės juostelę. Bulves sudedame į alyvuogių aliejumi išteptą skardą.
Kepam naudodami grilio funkciją ~ 40 min. be grilio – ~ 1 val.
Skanaus!
Šaltinis: čia.
Tags: bulvėsKategorijos: Bulvių valgiai, Pietums, Receptai, Svečias