Keptų bulvių ežiukai arba vyriškas variantas…

2012-05-13 10:07 autorius

Šis bulvių kepimo variantas, dar vienas nuostabus  būdas sužavėti vaikus, pamaloninti save, maloniai nustebinti antrąją pusę. Neliks nė vieno abejingo. Beje, vyrišku variantu pavadinau, nes įkvėpusio šaltinio autorius – vyras.  Ir gražu ( šviežios bulvės būtų gražiau), ir skanu, pasaka, liežuvį nuryt galima…

Reikės:

8 bulvių,

~ 80 g. sviesto,

česnako miltelių,

druskos,

pipirų,

čiobrelių,

3- 4 VŠ alyvuogių aliejaus skardai patepti.

Gaminame:

Nuskustas bulves įpjaunam 2 -3 mm storio juostelėmis,  taip visą bulvę ir supjaustom, padarom ežiuką, tik iki galo perpjauti nereikia, palikt reikia 0,5 – 1 cm. nuo apačios. Ištirpinam sviestą, į sviestą beriam prieskonius. Imam virtuvinį teptuką, mirkome prieskonių svieste ir sutepam kiekvieną bulvės juostelę. Bulves sudedame į alyvuogių aliejumi išteptą skardą.

Kepam naudodami grilio funkciją ~ 40 min. be grilio – ~ 1 val.

Skanaus!

Šaltinis: čia.

Tags:

Kategorijos: Bulvių valgiai, Pietums, Receptai, Svečias

Komentarai uždrausti.