Žiedinių kopūstų salotos su pomidorais
2012-06-05 19:58Po cezario salotų, šitos mano mylimiausios, na su jomis dar galėtų varžytis svogūnų laiškų salotos,bet apie jas kitą kartą…
Reikės:
galvos žiedinių kopūstų,
4 pomidorų,
šviežių svogūnų su laiškais ryšelio,
grietinės arba jogurtinės grietinės,
0,5 AŠ citrinos rūgštelės,
druskos, pipirų, krapų.
Gaminame:
Pomidorus supjaustome kubeliais, svogūnų galveles plonais griežinėliais, laiškus nedideliais kvadrateliais.
Svarbiausia – žiedinį kopūstą išskirstome žiedynais, nuplauname ir numirkome ~ 0,5 val. citrinos rūgštele parūgštintame vandenyje. Taip nuimamas kopūstui būdingas aitrumas.
Viską sumaišome, užpilame keliais šaukštais grietinės, barstome prieskonius.
Skanaus!
Tags: grietinė, svogūnai, žiediniai kopūstaiKategorijos: Greitai paruošiama, Receptai, Užkandžiai