Tortas „Paukščių pienas”
2012-05-26 18:32Šis tortukas, tikra atgaiva mėgstantiems saldžiai. Beje, jo nereikia kepti.
Reikės:
o,5 kg cukraus,
1 stiklinė uogienės arba drebučių (geriausia nesaldžios),
8 kiaušinių baltymai,
8 AŠ želatinos,
1 stiklinė pieno,
1,5 AŠ citrinos rūgštelės.
Gaminame:
Cukrų ištriname su uogiene ar drebučiais ir gerai gerai išplakame. Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų. Želatiną ištirpiname stiklinėje pašildyto pieno.
Į cukraus ir uogienės plakinį dedame kiaušinių baltymus (išplaktus), dedame citrinos rūgštelę, atsargiai išmaišome. Pilame tirpintą želatiną ir atsargiai išmaišome. Pilame į indą, kuriame suteiksime tortui formą ir dedame sustingti į šaldytuvą.
Puošiame kaip patinka, kokoso drožlėmis ar džiovintais vaisiais ar šokoladu…..
Skanaus!
Tags: uogienėKategorijos: Mamos virtuvė, Receptai