Švilpikai
2012-05-23 13:19~ 500 g. virtų bulvių,
1 kiaušinio,
poros saujų miltų.
Gaminame:
Virtas bulves sugrūdame, jei reikia pasūdome. Mušame kiaušinį. Išmaišome. Dedame porą saujų miltų, gerai išmaišome. Tešla neturi būti labai lipni. Švilpikai (ar kiti virtų bulvių patiekalai) bus labai skanūs, o masė nebus labai lipni, jei išvirę bulves gerai jas nugarinsite. Miltuotomis rankomis formuojame tešlos volelius ir padėję ant miltuoto paviršiaus, šiek tiek juos paplojame ir supjaustome nedideliais gabalėliais.
Išdėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, jei ne – miltuotos arba gausiai pateptos sviestu.
Kepame iki 250 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai parausta (~ 10 – 15 min.).
Patiekiame su svogūnų ir grietinės, bei sviesto padažu.
Skanaus!
Tags: bulvės, virtos bulvės
Kategorijos: Bulvių valgiai, Greitai paruošiama, Pietums, Receptai, Vaikams