Pomidorų salotos arba Neringos pomidorų salsa…
2012-09-28 19:19Visai netikėtai namie atsirado kalnas pomidorų, geras kalnas – 30 kg. Tai džiaugėsi mano širdis, man pomidorai – daržovė, kurios neatsivalgau sezono metu ir šiaip visus metus. Seniau Neringos bloge buvau mačiusi pomidorų salsą, tai turėdama kalną pomidorų ir kol jie nevirto sultimis ar konservuotais, prisidariau sau improvizuotos salsos.
Reikės:
4 blanširuotų pomidorų,
1 česnako skiltelės,
2 VŠ alyvuogių aliejaus,
1 svogūno galvelės,
2 VŠ citrinos sulčių,
aitriosios paprikos – mėgėjams,
druskos, pipirų, krapų ar kitų žolelių kurių turite šviežių.
Gaminame:
Blanširuojame (nulupame) pomidorus – užpilame verdančiu vandeniu ir po kelių sekundžių juos įmerkiame į šaltą vandenį, tada odelė gražiai nusilupa.
Pomidorus supjaustome.
Užberiame smulkintą svogūną, česnaką, pipirą, smulkintas žoleles.
Šlakstome alyvuogių aliejumi, citrinų sultimis.
Gardiname druska, pipirais.
Skanaus!
Tags: pomidorai
Kategorijos: Greitai paruošiama, Receptai, Užkandžiai