Keptas varškės sūris – „vaikiškas”…..
2012-05-12 20:39Kad šį būdą žino visos mamos – neabejoju. Tai mano vaikystės mėgstamiausi pusryčiai. Tiesą pasakius, skanu ir dabar. Šiandien vaišinau savo dukrą šiuo keptu sūriu ir nusprendžiau užsirašyt. Mamos, turinčios namie mažų vaikų supranta, kad kitą kartą tiesiog nėra minčių, kuo pavaišint mažąjį valgiuką – nevalgiuką, ir seni, ir nauji receptai būna ima ir išeina kažkur…. . Jei kas primiršo – primenu, o pačiai sau užsirašau – „vaikiškas” keptas varškės sūris.
Vienam mažam valgytojui reikės:
2 – 3 riekelių varškės sūrio (geriausia riebesnio),
1 kiaušinio,
šlakelio pieno,
sviesto kepimui,
druskos, cukraus.
Grietinės ar (ir) uogienės valgymui.
Gaminame:
Atsipjauname kelias sūrio riekeles, kiaušinį išplakame. Į išplaktą kiaušinį įpilame kokį valgomą šaukštą pieno, paplakame, į plakinį įberiame kelis grūdelius druskos ir pusę arbatinio šaukštelio cukraus. Šiame plakinyje mirkome varškės sūrio riekeles ir dedame į įkaitintą keptuvę, kurioje ištirpdėme gabalėlį sviesto. Vienai pusei apkepus, sūrio riekeles apverčiame ir apkepame kitą pusę. Iškepa labai greitai užtuksit ne ilgiau kaip 2 – 3 minutes. Su visu patiekalo paruošimu daugiausia 5 min.
Labai skanu su grietine ir mėgstama uogiene ar grietine ir cukrumi….
Skanaus!
Tags: varškės sūrisKategorijos: Greitai paruošiama, Mamos virtuvė, Receptai, Vaikams, Varškės patiekalai