Belgiški vafliai
2012-07-27 21:53Išbandžiau jau ne vieną vaflių receptą, patiko šis. Patys vafliai tokie purūs minkšti, lengvai traškiu paviršiumi. Patiko ir tai, kad nėra labai saldūs. Saldumo užsidėti gali kokio tik nori.
Reikės:
225 g miltų,
1.25 AŠ kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
2 kiaušinių,
3 VŠ cukraus,
0,25 AŠ vanilinio cukraus,
25 g sviesto,
225 ml pieno.
Gaminame:
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Baltymus išplakame iki standumo.
Kiaušinių trynius ištriname su cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi.
Pilame pieną, išlydytą sviestą.
Miltus persijojame su kepimo milteliais. Supilame į pieno, sviesto ir kiaušinių trynių mišinį, išmaišome.
Atsargiai sudedame išplaktus kiaušinių baltymus. Taip pat atsargiai išmaišome.
Kepame vaflinėje, kol gražiai parausta.
Jei nenorite, kad vafliai suminkštėtų iškeptus sudėkite ant popierinio rankšluosčio.
Skanaus!
Šaltinis: čia.
Tags: cukrus, kiaušiniai, miltai, pienas
Kategorijos: Desertai, Greitai paruošiama, Receptai, Svečias, Vaikams