Pagerintas kasdieninis batonas
2012-04-29 18:03Batonu šio gaminio nepavadinčiau, greičiau čia – balta duonytė, jis toks skanus, kad visą dieną taip ir pjoviau po riekelę, kol neliko nieko… Manų kruopos į šį receptą dedamos tam, kad batonas ilgiau išliktų šviežias. Tik ar išlieka išbandyt vargu ar galėsit, jis per skanus, kad liktų kitai dienai. Pabandykit, įsitikinsit.
Reikės:
450 g. kvietinių miltų,
125 g. manų kruopų,
500 ml vandens,
40 g. mielių,
20 g. druskos,
2 VŠ cukraus,
1 kiaušino,
citrinos žievelės patarkuoti (nebūtinai),
1 VŠ kmynų (jei dievinat kmynus duonelėje).
Gaminame:
Iš viso vandens kiekio truputį (~ 50 ml) nusemiame mielėms ištirpinti, o likusį vandenį užverdame užviriname su druska, nukaičiame, maišydami suberiame manų kruopas ir uždengę paliekame išbrinkti. Kai košė atauš iki kūno temperatūros, sudedame kiaušinį, cukrų, mieles ir jei tarkuojame citrinos žievelę ir kmynus. Viską gerai išmaišom. Pilame miltus ir užminkome tešlą. Ją pridengiame ir 1 val. kildiname. Kai pakils, formuojame 2 batonus, jų paviršių aštriu peiliu įpjauname du kartus įstrižai. Vėl pridengiame ir dar 1 val. kildiname.
Kepti juos reikia iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~ 15 min., kol batonas paruduos.
Mamos įkvėpimo šaltinis: žurnalas „Moters savaitgalio virtuvė”, numerio tema -Duona ir aptepai.
Tags: balta duona, batonas, Duona, kvietiniai miltai, mielėsKategorijos: Duona, Mamos virtuvė, Receptai