Aitrus krevečių užkandis

2012-11-13 15:01 autorius

Taip jau išėjo, kad įsisukau kaip reikiant į Beatos knygą „Metai Beatos virtuvėje”. Šį kartą gaminau aitrų krevečių užkandį. Geras, nerealiai geras mėgstantiems aitriai.

4 – 6 asmenims reikės:

200 g lukštentų nevirtų krevečių (tokių mūsų kaime nebūna, imiau virtas šaldytas tik kepiau trumpiau)

2 skiltelių česnako,

1 VŠ alyvuogių aliejaus,

1 aitriosios paprikos,

petražolių (keičiau krapais)

druskos, juodųjų pipirų, citrinos sulčių.

Gaminame:

Jei krevetės šaldytos atšildome. Jei šviežios – naudojame su kiautais, tik ūsiukus nukarpome.

Česnaką supjaustome juostelėmis.

Į keptuvę pilame aliejaus, dedame česnakus ir kai česnakais pakvimpa sudedame smulkiai pjaustytą aitriąją papriką. Minutę pakepame vartydami.

Į keptuvę beriame krevetes ir pateliūskuodami kepame, kol krevetės pradeda rausti. Jei krevetės nevirtos kepame ~ 7 min. Jei virtos per pusę ar net daugiau trumpiau. Perkeptos krevetės bus guminės.

Pabaigiai viską barstome smulkintomis petražolėmis ar krapais, barstome druską, juodaisiais pipirais ir gausiai apšlakstome citrinos sultimis. Pamaišome.

Skanaus!

 

Tags: , , ,

Kategorijos: Greitai paruošiama, Receptai, Svečias, Užkandžiai

Komentarai uždrausti.