Kepti žiediniai kopūstai su džiuvėsėliais ir sūriu
2012-06-22 9:27Šis žiedinių kopūstų kepimo būdas – senas mamos receptas, bet toks geras, kad į užmaršties stalčių nenukeliavo. Čia tik vienas iš kepimo būdų, sakyčiau – klasikinis. Man labai patinka. Tinka visur, kaip nuostabus užkandis, kaip garnyras. Valgome vienus, su padažais, su salotomis ir kaip tik sugalvojame.
Reikės:
1 gūžės žiedinio kopūsto,
3 VŠ maltų džiuvėsėlių,
galabėlio sviesto kepimui (jokiu būdu ne aliejaus),
druskos,
tarkuoto parmezano (labai tinka ir Džiugas).
Gaminame:
Kopūstui nupjauname kotą, žiedynus išskirstome, nuplauname.
Apverdame pasūdytame vandenyje ~ 2 min. (Palaukiam kol užverda ir tada imam skaičiuoti 2 min.)
Nupilam vandenį ir gerai nugariname, kitaip ne keps, o – virs.
Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto, išlydome. Sudedame apvirtus žiedinius kopūstus. Pakepame, kol gražiai parausta.
Barstome džiuvėsėlius, išmaišome ir dar minutėlę pakepame. Jei reikia dedame dar sviesto.
Barstome tarkuotu Džiugu ir patiekiame.
Skanaus!
Tags: malti džiuvėsėliai, žiediniai kopūstaiKategorijos: Greitai paruošiama, Mamos virtuvė, Pietums, Receptai, Užkandžiai, Vaikams
Tai labai skanus taip paruosti ziediniai kopustai.Aciu uz recepta.