Ramutės konservuotos morkos arba receptas nemėgstantiems morkų…

2012-08-15 12:23 autorius 2 Comments
Print Friendly

Mano tėveliai turėjo nuostabią kaimynę (turėjo, nes išsikėlė gyvent kitur), kuri kepa ne tik nuostabius, pūko purumo, plunksnos lengvumo tortus, bet ir turi puikių konservavimo receptų. Vienas iš jų –  konservuotos morkos. Pavadinime nesuklydau, parašiau – nemėgstantiems, ne veltui. Mūsų šeimoje morkas mėgsta tik mažoji, bet šitas konservavimo receptas pakeitė ir mūsų nuomonę. Visų pirma, jei ragaut užmerktomis akimis tai niekaip nepasakytum, kad čia morkos. Jos tokio fantastiško, saldžiarūgščio skonio. Puikus dalykas.

Reikės:

Morkų, stiklainių ir dangtelių.

Marinatui:

1,25 L vandens,

125 g. acto,

1,5 VŠ druskos,

0,5 st cukraus,

lauro lapelių, kvapiųjų pipirų.

Tokiu marinato kiekiu užpyliau 3,5 L morkų.

Gaminame:

Morkas nuplauname, nuskutame ir išverdame. Svarbu nepervirti. Virtas morkas sutarkuojame morkų ar burokine tarka. Arba kaip Ramutė supjaustome virtas morkas kvadratėliais.

Sutarkuotas morkas sudedame į stiklainius, dedame į stiklainį po lauro lapą ir kvapiųjų pipirų, užpilame verdančiu marinatu, užsukame dangtelius.

Skanaus!

 

Tags:

Kategorijos: ,

2 komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *