Piemenų pyragas arba skaniausias iš skaniausių…

2013-03-07 18:13 autorius

Labai tiko mano šeimai piemenų pyragas. Kokių tik negaminau, su kuo tik negaminau, kol galų gale liko šis būdas. Išgrynintas, pats geriausias ir skaniausias. Kaip nebūtų keista ir pats paprasčiausias.

Reikės:

500 g neriebaus faršo (kiaulienos ar jautienos, nadojau kiaulienos kumpio),

900 g virtų bulvių,

~ 250 ml vandens,

150 – 200  ml pieno,

1 didelės svogūno galvos,

1 didelės morkos,

1 baklažano (jei netinka ar nepatinka galima nedėti, arba keisti mėgstama daržove pvz.: pievagrybiais),

1 AŠ džiovintų (ar šviežių) čiobrelių,

2-3 VŠ pomidorų padažo,

1 VŠ miltų,

25 g sviesto,

aliejaus,

druskos,

juodųjų pipirų,

3 česnako skiltelių,

100 g fermentinio sūrio,

rugpienio ar kefyro pasigardinimui.

Gaminame:

 

Nuskutame bulves ir užkaičiame jas bulvių košei (kepurei), į bulvių vandenį galima iš karto berti druską. Greta bulvių įdedame porą luptų skiltelių česnako.
Susmulkiname svogūną, sutarkuojame morką, supjaustome baklažaną.
Į gilią keptuvę pilame šlakelį aliejaus ir pakepiname svogūną, morką, baklažaną, kol suminkštėja.
Viryklės kaitrą padidiname iki maksimalios ir sudedame faršą, dedame dalimis, kai viena pakeičia spalvą, dedame kitą dalį faršo, taip faršas susiskaido į smulkiausius gabalėlius. Viską pakepame, kol faršas  lieka smulkus. Sudedame prieskonius, pipirus, truputį druskos, čiobrelius.

Kai faršas lieka smulkus, prisukame kaitrą ir  beriame miltus, išmaišome.

Sudedame pomidorų padažą, pilame virinto vandens į keptuvę, išmaišome. Viską patroškiname dar kelias minutes.

Ragaujame, jei trūksta druskos ar pipirų – gardiname.

Virtas bulves su česnako skiltelėmis sugrūdame, gardiname sviestu ir pienu. Košė neturi būti labiau skysta, minkštutė, puri.

Į kepimo formą pilame mėsos troškinį. Paskleidžiame palei visą formą.

Ant mėsos sluoksnio dedame bulvių košės kepurę. Ją išlyginti galima šakute.

Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, arba kol viršus tampa rusvas. Baigiant kepti užbarstome tarkuotą fermentinį surį. Palaukiame, kol sūris išsilydys.

Valgome su rūgpieniu ar kefyru.

Skanaus!

Tags: , , , , , , , , ,

Kategorijos: Bulvių valgiai, Mėsos patiekalai, Pietums, Receptai

Atsakymai į “Piemenų pyragas arba skaniausias iš skaniausių…”: 87

  1. 2permanent parašė:

    2blissful

  2. hollywood casino online real money https://ownonlinecasino.com/

  3. golden nugget online casino promotions https://casino8online.com/

  4. free f parašė:

    dating sims free online japanese adult https://speedatingwebsites.com/

  5. tropicana online casino promo code https://onlinecasinos4me.com/

  6. online casino with free bonus without deposit https://casinosonlinex.com/

  7. free 60 minute trial phone chat gay local https://gaychatnorules.com/

  8. gay fl chat parašė:

    asain gay chat phone lines https://gaymanchatrooms.com/

  9. 2destroyed parašė:

    1elections

  10. design and technology gcse coursework https://courseworkdomau.com/