Netikras zuikis

2012-12-24 22:32 autorius , palikite atsiliepimą

Šis netikro zuikio receptas jau išgrynintas iš daugelio variantų, bandymų ir sudedamųjų dalių. Seniai apsistojau prie šito, nes viskas labai paprasta ir greitai padaroma, jokių mandrybių, na gal tik omleto suktinis vidury, šiaip jis nebūtinas, didelio skonio neprideda. Jei omletas gražiai susuktas, su vidury šiek tiek zuikio masės, atrodo pasakiškai. Šį kartą susukau tik omleto suktinuką, sunegalavo mažoji, tad visi zuikiai ir jų gražumai liko antrame plane.

Reikės:

Zuikiui:

600 – 700 g maltos kalakutienos,

vidutinio dydžio raudonos paprikos,

didelio svogūno galvos,

didelės morkos,

2 – 3 česnako skiltelių,

2 vidutinio dydžio kiaušinių,

2 didelių saujų maltų džiuvėsių,

3 VŠ pomidorų padažo (nužiūrėta iš „Širšių lizdo“),

druskos, pipirų, džiovintų čiobrelių, aliejaus kepimui.

Omleto įdarui:

2 didelių kiaušinių,

bazilikų, mairūnų, druskos,

0,5 VŠ sviesto – kepimui.

0,5 VŠ sviesto – kepimui.

Gaminame:

Omleto įdarą:

Sudedame nurodytus produktus, išplakame. Keptuvėje ištirpiname sviestą, supilame plakinį. Kepame ant mažos mažos kaitros. Išimame, paliekame atvėsti.

Zuikį:

Ne stambiai, bet ir ne smulkiai supjaustome svogūną,  papriką, burokine tarka sutarkuojame morką.

Su šlakeliu aliejaus apkepame svogūnus ir morkas, baigiant kepti suberiame papriką.

Daržovėms suminkštėjus (visai sukepti nereikia) beriame smulkintą česnaką, kepam minutę, ne ilgiau.

Kepintas daržoves išimame į lėkštę, kad šiek tiek pravėstų.

Į kalakutienos faršą mušame kiaušinius, beriame džiuvėsius, druską, pipirus, pomidorų padažą, čiobrelius. Išmaišome, jei tešla skysta, beriame dar džiuvėsėlių.

Ar užtenka druskos ir pan. ragaujame mėsą priliesdami liežuvio galiuku.

Į išmaišytą masę sudedame kepintas daržoves ir vėl viską atsargiai išmaišome.

Skardą patepame aliejumi, dedame dalį zuikio masės.

Omletą patiesiame į jo vidurį dedame saują zuikio masės ir viską susukame į rulonėlį.

Omleto rulonėlį paguldome į zuikio masės dalies vidurį.

Viską uždengiame likusia masės dalimi.

Zuikį formuojame arba formoje arba didelėje skardoje formuodami ovalų kepaliuką.

Suformuotam zuikiui drėgna mentele arba šaukšto galu padarome gilias duobeles, kad jau zuikis su omleto įdaru, duobeles dariau iš šonų.

Zuikis kepa iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~ 1 val.

Skanaus!

Tags: , , ,

Kategorijos: Mėsos patiekalai, Receptai, Svečias, Užkandžiai, Vaikams

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *