Naminis lavašas

2012-05-02 12:36 autorius , palikite atsiliepimą
Print Friendly

Lavašų receptų pilna įvairiausių, kai pirmą kartą bandžiau šį, pasirinkau, nes neturėjau namuose mielių. Vėliau jau kitų ir nebebandžiau, vis gundausi, bet šis receptas toks paprastas ir greitas, kad vis gryžtu ir gryžtu prie jo.

Reikės:

~ 500 g. miltų,
1 puodelio verdančio vandens (250 ml),
2 VŠ aliejaus,
1 kiaušinio,
0,5 AŠ druskos,
2 VŠ sviesto,
1 AŠ kepimo miltelių

Gaminame:

Apie 200 g.  miltų supilti į dubenį, suberti druską ir pilti verdantį vandenį. Išmaišom kaip galim, tešla bus kietoka, kai vos pravės, gerai išminkome rankomis. Minkome, kol atvėsta ir sudedame sviestą, aliejų ir kiaušinį, vėl gerai išminkome. Imame gerą saują miltų ir sumaišome su kepimo milteliais. Beriame juos į tešlą ir vėl paminkome, miltų imam tiek, kad užminkome minkštą elastingą tešlą. (Miltų dedu ir vis paminkau paminkau, kol tešla nebelimpa  prie rankų. Jei sudėsit visus 500 g. miltų ar daugiau, užminkysit kietą tešlą, bus sunku minkyti, bet tada lavašas bus labai arti to, kur perkat greito maisto restorane. Jei užminkysit minkštesnę tešlą bus lengviau kočiot, o skonis irgi  liks puikus.)

Tešlą pavoliojame į ilgą  ritinį, gabalą atsipjaunam ir plonai iškočiojame ant miltuoto paviršiaus.

Apipjauname norimą formą ar kvadratą, ar apskritimą ir kepame iki vidutinės kaitros įkaitintoje keptuvėje be riebalų. Vis apverčiant, kol pradeda rausti burbuliukai (~2 min.).

Iškepusius lavašus dedame į perlenktą drėgną rankšluostį. Taip po tuo rankšluosčiu visus ir pakišame.

Įdarą ruošiame savo mėgiamą, su mėgiamais padažais.

Lavašą su įdaru, taip pat kelias minutes pakepame keptuvėje be riebalų, būtinai apverčiam, kad vienodai sušiltų abi pusės ir padažai.

Skanaus!

Šaltinis, čia.

Tags: ,

Kategorijos: , ,

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *