Lietinių apkepas arba ką daryti, kad lietiniai nepabostų…

2012-12-28 21:00 autorius

Paprastas, bet labai skanus variantas paįvairinimui mėgstantiems lietinius. Skanu, labai skanu. Taip skanu, kad kaip mat neliko ką fotografuot.

Reikės:

10 lietinių reikės (anksčiau rašyta: čia):

2 kiaušinių,

2 VŠ aliejaus,

250 ml pieno,

300 ml vandens,

100 ml gazuoto mineralinio vandens (nebūtinai, jei nėra, galima keisti vandeniu)

~ 300 g. miltų,

žiupsnelio druskos,

žiupsnelio cukraus,

aliejaus ar lašinio bryzelio kepimui.

Padažui:

500 g. pievagrybių,

400 ml pieno,

300 ml sultinio (dažniausiai naudoju vandenyje tirpintą sultinio kubelį),

150 g lydyto sūrio (galima tepamo varškės su žalumynais),

100 g fermentinio sūrio,

60 g sviesto,

2 VŠ miltų,

aliejaus formai tepti,

druskos, pipirų.

Gaminame:

Kepame lietinius:

Pieną išplakame su kiaušiniais, druska, cukrumi.

Į plakinį beriame miltus, miltų tiek, kad tešla būtų tiršta tiršta, sunku maišyti.

Tešlą gerai išmaišom, kad neliktų gumuliukų ir po truputį, vis pamaišant – skystiname vandeniu.

Kai tešla lieka  riebios grietinės tiršumo – pilame mineralinį vandenį. Jei reikia dar skystesnės lietinių masės pilame dar vandens.

Pabaigai įmaišome aliejų.

Jei tešlą pabrinkinsite, lietiniai bus skanesni.

Lietinius kepame su vos vos patepta aliejumi ar lašinuku keptuve.

Padažą:

Keptuvėje ištirpiname kelis VŠ sviesto, dedame miltus ir maišydami juos pakepiname minutėlę.

Pakepintus  miltus skiedžiame pienu, sultiniu ir nuolat maišydami paverdame kokias 5 min.

Į padažą įmaišome lydytą sūrį, gardiname druska, pipirais.

Pievagrybių įdarą:

Pievagrybius supjaustome griežinėliais, pakepame su keliais VŠ sviesto, beriame druskos, pipirų. Galima įpilti truputį vandens ir uždengus viską patroškinti.

Baigus kepti pievagrybius sumaišome su 1/3 dalimi padažo.

Lietinių apkepą:

Formą patepame aliejumi.

Į ištiestą lietinį dedame pievagrybių įdaro.

Lietinį susukame, padalijame į 4 dalis.

Formoje sustatome lietinių „mišką“.

Sustatytus lietinius užpilame padažu.

Viską užbarstome  tarkuotu fermentiniu sūriu.

Apkepą kepame iki 250 laipnių įkaitintoje orkaitėje, kol sušyla lietiniai, padažas ir išsilydo sūris viršuje ~ 10 – 15 min.

Skanaus!

Idėja: Žurnalas „Darbštuolė“ Nr.2011/02

Tags: , , , , , ,

Kategorijos: Pietums, Receptai

Atsakymai į “Lietinių apkepas arba ką daryti, kad lietiniai nepabostų…”: 77

  1. 2promiscuous parašė:

    3counters

  2. 2joyously parašė:

    2italian

  3. custom dissertation writing service 2019 https://dissertationhelpspecialist.com/

  4. online casino no deposit bonus 2021 https://ownonlinecasino.com/

  5. online dating 50 parašė:

    fdating 100 free dating site free https://zonlinedating.com/

  6. can someone write my paper for me https://term-paper-help.org/

  7. pay for a paper parašė:

    write my english paper for me https://writepapersformoney.com/

  8. someone to write my paper for me https://buyessaypaperz.com/

  9. help writing paper parašė:

    websites that write papers for you https://essaybuypaper.com/

  10. 1electron parašė:

    1bananas