Garam Masala arba gaminame namuose – prieskonių mišinys „Garam Masala”

2012-06-20 14:34 autorius

Sakoma, kad prieskonių mišinys Garam Masala yra Indijos patiekalų „širdis”.  Pažodžiui verčiant reiškia „Karštas ir Aštrus” . Kiekviena indė turi savo Garam Masala receptą. Štai kodėl, parduotuvėse apžiūrėdama šio prieskonio sudėtį, nustebau skirtingų gamintojų skirtingomis sudedamosiomis dalimis. O viskas pasirodo paprasta. Nėra vieno vienintelio Garam Masala, yra pagrindinės sudedmosios dalys, visas kitas sudedame pagal savo skonį.

Tik viena svarbu: Garam Masala turi būti labiau aromatingas, negu aštrus.

Susimaišyti jį patiems tikrai nėra ką, nes mėgstantys gaminti tikrai turi visas sudedamąsias dalis ir dar daugiau!

Reikės:

2  šaukštų kumino sėklų,

2  šaukštų kalendrų sėklų,

2 šaukštų kardamono sėklos (keičiau šaukšteliu malto kardamono),

2 šaukštai juodųjų pipirų,

1 (8 cm arba 3 colių) cinamono lazdelės,

1 šaukštelio gvazdikėlių,

1 šaukštelio tarkuoto muskato,

1/2 arbatinis šaukštelis šafrano (nebūtina, nenaudojau),

1 anyžiaus žvaigždės (nebūtina),

1 ilgo lauro lapo (nebūtina),

2 džiovintų čili pipirų (nebūtina).

Gaminame:

Prieskonius beriame į sausą keptuvę ir 2 min. pašildome.

Taip iš prieskonių išgaruoja drėgmė ir jie nuostabiai kvepia, lengvai malasi. Pašildytus prieskonius beriame į priekonių malūnėlį ir sumalame.

Gautą mišinį laikome sausoje, vėsioje vietoje, geriausia uždarame inde ~  3 mėnesius.

Garam Masala naudojame kariams, sriuboms, salotoms gardinti. Taip pat tinka karštam šokoladui, sausainiukams, ar net riešutams gardinti.

 

 Idėja: čia ir čia.

 

 

Tags:

Kategorijos: Greitai paruošiama, Receptai

Komentarai uždrausti.