Editos kišas (Quiche Lorraine ) arba Editos kišlorenas…

2012-04-30 12:52 autorius , palikite atsiliepimą

Kaip ir žadėjau, įdedu savo draugės Editos kišą, tai prancūziškas patiekalas. Šis kišas labai pamėgtas mano šeimos ir draugių. Abejingų jam nelieka, o vaikai tiesiog dievina.  Pilnas jo pavadinimas – kišlorenas (Quiche Lorraine). Tai tradicinis prancuziškas kumpio ir kiaušinių (greičiau omleto) pyragas su svogūnais.  Tikrasis kišlorenas kepamas su trapia tešla, bet šitaip greičiau, darbo mažiau ir tikrai ne mažiau skaniau. Kišas tinka visoks ir visur: ir šventei, ir pietums, ir užkandžiui,  ir šiltas, ir šaltas….

Kišą pasigaminti labai lengva ir greita.

1 dideliam kišui reikės:

6 lapelių sluoksniuotos tešlos aš perku „Mantingos“ (arba rulonėlio šviežios tešlos, kokią rasit, bet kuriam prekybos centre, arba kokią labiau mėgstat),

1 VŠ pomidorų padažo,

1 VŠ garstyčių ar garstyčių padažo (jei mėgstat),

~300 g. kumpio (geriau nesūraus),

4 vidutinių pomidorų,

~ 200 g. fermentinio sūrio, bet kokio, svarbu, kad jis lydytųsi,

2 kiaušinių,

šlakelio pieno (50 – 80 ml),

druskos (jei kumpis sūrus, nereikia druskos),

džiovintų bazilikų, raudonelių ar kitų mėgiamų prieskonių.

Gaminame:

Kišas gaminamas labai greitai, jei naudojam šaldytą tešlą, tai kol visus produktus susipjaustysim,pasiruošim, tešla atšils ir bus tinkama gaminimui.

Pirmiausia į skardą tiesiam kepimo popierių (jei ne tada šiek tiek pamiltuojam, arba patepam riebalais vos vos) ir ant kepimo popieriaus išdėliojam ar ištiesiam sluoksniuotą tešlą.

Tešlą patepame pomidorų ir garstyčių padažais. Tepam lengvai, vos vos.

Pradedam dėti sluoksnius, pirma klojam kumpį.

Ant kumpio sluoksnio išdėliojame pjaustytus pomidorus.

Viską užberiame tarkuotu fermentiniu sūriu.

Ir pabaigai viską užpilame kiaušinių ir šlakelio pieno plakiniu su mėgiamais prieskoniais. Viso kišo nesistenkit užpilt, geriausia pilt per vidurį, kepant plakinys pakils ir pats pasiskirstys po visą kišą.

Dedam kišą į šaltą orkaitę ir nustatom 180 laipsnių temperatūrą. Kepam kol gražiai paraus tešla. (~45 min.)

Skanaus!

SVARBU! SLUOKSNIUODAMA KIŠĄ SUMAIŠIAU TVARKĄ, SŪRIS DEDAMAS IŠKART ANT PADAŽU IŠTEPTO TEŠLOS PAGRINDO!

[nggallery id=8]

Tags: , , , , , , , ,

Kategorijos: Greitai paruošiama, Mėsos patiekalai, Pietums, Receptai, Užkandžiai, Vaikams

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *