Cannelloni arba skola Astutei…

2012-12-31 21:03 autorius , palikite atsiliepimą

Seniai jau prisižadėjau savo draugei Astutei įdėti įdarytų makaronų lazdelių receptą, o kad jau mažoji mus dar prieš Kalėdas „uždarė“ į namų karantiną, tai kaip tik turiu progą paskutinę matų dieną ištesėti duotą pažadą.

Įprastai šiuos makaronus darau su pievagybių padažu, tam nusižengiau tik šiandien, kažkaip sugundė mane tie grybai šaldiklyje. Laukė savo valandos, o kad jau Naujieji, tai nors tiek džiaugsmo šiuose ligų maišų namuose.

(Dėžutei Cannelloni paruošti) reikės:

Įdarui:

600 – 800 g faršo (naudojau kiaulienos kumpio),

svogūno galvos,

3 – 4 batono riekelių,

200 ml pieno,

druskos, pipirų.

Padažui:

500 g. pievagrybių,

400 ml pieno,

300 ml sultinio (dažniausiai naudoju vandenyje tirpintą sultinio kubelį),

150 g lydyto sūrio (galima tepamo varškės su žalumynais) (nebūtina, turėjau tai įdėjau),

100 g fermentinio sūrio (apibarstymui),

60 g sviesto,

2 VŠ miltų,

druskos, pipirų.

Gaminame:

Įdarą:

Batono riekeles pamirkome piene, susmulkiname ir sudedame į faršą.

Į faršą bulvių tarka (trintuve) sutarkuojame svogūną, dedame druskos, pipirų, viską išmaišome.

Makaronus (nevirtus, žalius) prikemšame mėsos įdaro.

Įdarytus cannelloni sudedame į kepimo indą.

Padažą:

Pievagrybius perpjauname pusiau ir susmulkiname. Pakepiname juos su nedideliu gabalėliu sviestu. Įpilu šiek tiek vandens ir uždengus dangtį patroškinu, kol pievagrybiai suminkštėja.

Pievagrybius sudedame į dubenį.

Keptuvėje ištirpiname kelis VŠ sviesto, dedame miltus ir maišydami juos pakepiname minutėlę.

Pakepintus  miltus skiedžiame pienu, sultiniu ir nuolat maišydami paverdame.  Vietoje sultinio pilu vandenį, o paskui reikalą pataisau sultinio kubeliu, tik reikia prisimint, jei jis su druska, vėliau druskos jau nereikia dėti. Padažas turėtų būti labiau skystesnis negu tirštesnis. Jei trūksta skystumo, galima pilti daugiau pieno, sultinio ar vandens.

Į padažą įmaišome lydytą sūrį, gardiname druska, pipirais, maltu muskatu ar kitomis mėgstamomis žolelėmis.

Į padažą sudedame grybus, išmaišome.

Įdarytus makaronus užpilame padažu.

Formą uždengiame (manoji be dangčio, dengiu folija).

Uždengtus makaronus kepame iki 180 – 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~ 40 min.  Baigiant kepti nudengiame, apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir dedame į orkaitę, kol išsilydys sūris.

Skanaus!

 

 

 

Tags: , , , , ,

Kategorijos: Mėsos patiekalai, Pietums, Receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *