Itališkos traškios duonos lazdelės (Grissini)

2012-05-31 13:58 autorius

Seniai domina šios lazdelės, tik va, prisiruošti ne visada išeina. Šį kartą išbandžiau vieną iš receptų, labai vykęs sakyčiau. Puikus užkandis prie vyno  ar alaus.

Reikės:

~ 300 g. miltų,

pakelio sausų mielių,

1 AŠ cukraus

1 AŠ jūros druskos,

2 VŠ alyvuogių aliejaus,

1/2 puodelio (125 ml) drungno vandens,

kiaušinio trynio ir šlakelio pieno aptepimui,

juodgrūdės grūdelių.

Gaminame:

Atskirame inde sumaišome: šiltą vandenį, mieles ir ~ 50 g. miltų, cukrų. Gerai išmaišome ir paliekame kokioms 10 min. kol viskas pavirsta putota mase.

Į putų masę pilame aliejų, druską ir po truputį dedame miltus, kol lieka lengvai minkoma tešla. Tešlą gerai išminkome, kol lieka minkšta, elastinga ir nebelimpa prie rankų. Paliekame apie 1 val. pakilti.

Imame pakilusią tešlą, plonai iškočiojame ir supjaustome 1 cm pločio ir 20 – 25 cm ilgio juostelėmis.

Juosteles susukame sukdami abu galus į skirtingas puses, patepame kiaušinio trynio ir šlakelio pieno mišiniu, apibarstome juodgrūdės grūdeliais ir paliekame ~ 20 min. pakilti.

Kepame iki 200 laipsnių įkaitoje orkaitėje iki auksinės spalvos.

Galima valgyti vienas, galima su kumpiu (labiausia tinka Parmos).

Skanaus!

Šaltinis: čia.

 

Tags: ,

Kategorijos: Receptai, Užkandžiai

Komentarai uždrausti.