Graikiškas tzadziki padažas
2012-05-25 20:05Šis graikiškas padažas labai tinka prie mėsos, bulvių, su kitomis daržovėmis ir labai labai su arabiška pita.
Reikės:
450 g. graikiško jogurto (yra toks tirštas tirštas) pakeičiam jį lietuvišku natūraliu jogurtu;
1 ilgo agurko,
4 skiltelių česnako,
druskos,
80 ml alyvuogių aliejaus,
krapų.
Gaminame:
Agurką nuplauname, perpjauname pusiau, išskobiame vidinę dalį su sėklomis ir ją arba sutarkuojame arba supjaustome. Kad padaže būtų kuo mažiau vandens, agurką sutarkavę pabarstome jį druska ir po 5 min (jei turim laiko galima palaikyt ir 30 min.) nuspaudžiame susidariusį vandenį.
Į jogurtą dedame nuspaustą agurką, supjaustytus krapus, spaudžiam česnaką, pilam aliejų ir pabaigai skaniname druska. Galima ir šlakelį citrinos sulčių.
Skaniausias tzadziki kitą dieną.
Skanaus!
Šaltinis: čia.
Tags: agurkai, jogurtas
Kategorijos: Greitai paruošiama, Padažai, Receptai