Parauginti vasaros agurkai arba mamos mylimiausi…

2012-06-28 21:31 autorius

Šie agurkėliai, vienintėliai, kurie sukelia diskusiją su mama, ir taip kiekvieną vasarą. Kuo jie tokie ypatingi? apie ką diskusija? Agurkai nuostabūs, problema ta, kad jie parauginti. Mano mama jau pirmuosius agurkiukus užraugia, pačius pirmus! O aš su tuo nesutinku, taip, šie parauginti tikrai skanūs, bet po žiemos, kai buvo tik rauginti, marinuoti ir parduotuviniai, taip norisi šviežių… atsivalgyt….O mama ir tėtis, miršta, kaip nori paraugintų, vasarinių…  Va, todėl ir diskusija.

Receptas:

1 litrui vandens –  1 VŠ druskos,

didelė sauja žalių lapų:  juodųjų serbentų,  vyšnių, krienų, krapų su stiebais, kalendros sėklų, kelių česnako skiltelių.

Raugiam:

Agurkus nuplaunam, nupjaunam jų galiukus.

Užverdam vandenį, pilam druską,  išmaišom ir visą šitą labai karštą vandenį supilam ant agurkų ir lapų.

Taip užraugus agurkus, po paros jau galima valgyt ir mėgautis. Agurkai ilgai lieka žali, ilgai spalvos nekeičia.

Šis mamos raugimo būdas – vasarinis, žiemai agurkus raugia kitaip.

Skanaus!

Tags:

Kategorijos: Konservavimas, Uncategorized

Komentarai uždrausti.